รหัสวิชา : 730-121
ชื่อวิชา : เทคโนโลยีการประมงเบื้องต้น
Subject Name : Introduction to Fishery Technology

รหัสวิชา : 730-121    ชื่อวิชา : เทคโนโลยีการประมงเบื้องต้น   Introduction to Fishery Technology
    ปีการศึกษา : 2559   ภาคการศึกษา : 1

FAO catalogue of fishing gear designs1978FAO  -
หลักการจัดการฟาร์มสัตว์น้ำ2543สะเทื้อน ปิ่นน้อย  Link
เครื่องมือประมงพื้นบ้านที่ใช้โดยชาวประมงในบริเวณอ่าวปัตตานี0กันทิมาและคณะ  -
Fishing grounds2001Siriraksophon S  -
กรมประมง0วารสารการประมง  -
Aquaculture : an introduction1977Lee J S  Link
Aquaculture in Southeast Asia a historical overview1977Ling S W  Link
Aquaculture biology and ecology of cultured species1994Barnab G  Link
Aquaculture1979Reay P J  Link
Principle of warmwater aquaculture1979Stickney R R  Link
ผลิตภัณฑ์ประมงของไทย2545มัทนา แสงจินดาวงษ์  Link
Fish and Fishery Products1995Ruiter A  Link
Food Microbiology1995Adams M R  Link
Shelf life extension of fresh fish A Review1988Pedrosa Menabrito A  -
Handbooks of Food Preservation1999Rahman M S  Link
Fish diseases and disorders1995Woo P T K  Link


FAO.1978.FAO catalogue of fishing gear designs.The Whitefrias Press Ltd., London.160pp.
สะเทื้อน ปิ่นน้อย.2543.หลักการจัดการฟาร์มสัตว์น้ำ.กรุงเทพมหานคร : คณะประมง มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์.196 น.
กันทิมาและคณะ.เครื่องมือประมงพื้นบ้านที่ใช้โดยชาวประมงในบริเวณอ่าวปัตตานี.มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์.
Siriraksophon S.2001.Fishing grounds.SEAFDEC.47 pp.
วารสารการประมง.กรมประมง.
Lee J S.1977.Aquaculture : an introduction.Interstate, Illinois.518 pp.
Ling S W.1977.Aquaculture in Southeast Asia a historical overview.University of Washington Press.Seattle.108pp.
Barnab G.1994.Aquaculture biology and ecology of cultured species.Ellis Horwood, NewYork 403 pp.
Reay P J.1979.Aquaculture.Edward Arnold,London.60pp
Stickney R R.1979.Principle of warmwater aquaculture.A Wiley-Interscience Publication.John Wiley & Sons, Inc.Canada.357pp.
มัทนา แสงจินดาวงษ์.2545.ผลิตภัณฑ์ประมงของไทย.สำนักพิมพ์มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, 323 หน้า.
Ruiter A.1995.Fish and Fishery Products. CBS International, UK.pp.387.
Adams M R.1995.Food Microbiology. The Royal Society of Chemistry,Cambridge.pp.156-251.
Pedrosa Menabrito A.1988.Shelf life extension of fresh fish A Review.Part.1.Spoilage of fish.J.Food Qual.11: 117-127.
Rahman M S.1999.Handbooks of Food Preservation.Marcel Dekker, New York.
Woo P T K.1995.Fish diseases and disorders.CAB International, Wallingford.808 p